pofta buna

Placinta cu peste

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente:
Pentru stratul de deasupra (topping) : 900 g cartofi, curatati de coaja si taiati cuburi, 50 g unt, 50 ml lapte
Pentru umplutura : 50 g unt, 125 ml lapte, 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 telina mica, taiata felii subtiri, 25 g faina, 125 ml vin alb, sec, 200 ml smantana, 2 linguri patrunjel proaspat, tocat, 500 g cod/alt peste cu carnea tare (stiuca, somon), desfacut bucati, 400 g creveti/raci/amestec de fructe de mare – optional

Mod de preparare
Preincalziti gratarul cuptorului la semnul 5/190 grdC si ungeti cu grasime un vas rezistent, cu capacitatea de 2 litri. In cazul in care cuptorul dvs. nu are flacara si pentru gratar, asezati vasul pe nivelul superior. Fierbeti cartofii in apa cu un praf de sare, pana se inmoaie. Scurgeti-i si zdrobiti-i; adaugati untul si laptele. Potriviti piureul de sare si puneti-l deoparte. Intr-o tigaie, pe foc, topiti untul impreuna cu uleiul si prajiti telina pana se inmoaie (cca 5 minute). Scoateti-o si asezati-o in vasul rezistent. In aceeasi tigaie, adaugati faina si prajiti-o timp de 2 minute, amestecand continuu. Adaugati vinul, iar cand incepe sa fiarba puneti laptele si fierbeti inca 2 minute. Adaugati smantana si patrunjelul si potriviti de sare si piper. Sosul rezultat trebuie sa fie destul de gros, caci pestele lasa apa.
Asezati pestele si fructele de mare – daca folositi – in vasul rezistent, amestecati cu telina si turnati sosul. Deasupra, puneti piureul intr-un strat uniform, dati vasul la cuptor si lasati timp de 40 minute (pana cand sfaraie si este rumenit).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: