pofta buna

Peste inabusit cu legume

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
300g legume verzi (spanac, fasole verde, mazare), 4 fileuri de peste (salau, cod) a 200g fiecare, coaja de la o lamaie, taiata fasii, cate 4 fire de marar si patrunjel verde, 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si taiati fasii, 4 foi de hartie pergament

Mod de preparare
Asezati o foaie de hartie pe sita, lasand sa atarne pe margine suficienta hartie pentru a acoperi totul. Asezati un sfert din legume in sita. Asezati o felie de peste peste legume, presarati putina coaja de lamaie, ardei iute, patrunjel, marar si condimentati cu sare. Impaturiti hartia cat sa acoperiti bine pestele. Pentru a gati pestele „la aburi” va trebuie o oala speciala (de la Tefal sau Zepter) sau puteti improviza folosind o sita metalica. Asezati sita peste o oala cu apa clocotita, puneti capacul si gatiti la abur 4-5 min, pana fierbe pestele. Pestele e fiert cand carnea devine mata si tare la atingere. Serviti cu orez si cu felii de lamaie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: