pofta buna

Peste cu cartofi si maioneza

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
Una cutie conserva de peste TON, 2 cartofi mijlocii, o ceapa mare, 2 oua, 3 castraveti murati, 200 ml ulei, otet, sare

Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja si se lasa sa se raceasca, se pune la fiert otetul indoit cu apa se taie ceapa julien si se pune in otetul indoit cu apa in clocot si se lasa la fiert cca. 10 min. Se lasa sa se raceasca. Se scurge uleiul de pe conserva de peste. Se prepara maioneza Cind totul s-a racit se prepara in felul urmator: cartofii si castravetii se taie cubulete marunte (ca la salata de beuf), iar ceapa se stoarce de zeama.Daca castravetii sint prea zemosi se storc. Cind totul este gata se amesteca ceapa cartofii, castravetii, pestele zdrobit cu maioneza.Se pune intr-un bol si se serveste. Sfat: -este bine a se pregati totul cu o zi inainte a se amesteca cu maioneza, astfel cartofii pot absorbi zeama lasata de castraveti si ceapa. – maioneza se poate prepara si cu ulei rezultat de la conserva de peste. – daca vi se pare ca nu este destul de acra se poate adauga zeama de lamiie.

Servire
Se seveste de preferinta in boluri (castrone) de portelan sau sticla si se orneaza cu felii de lamiie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: