pofta buna

Pasteta de ficat de vitel sau de porc

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
1kg ficat de vitel sau de porc, 300 g ceapa, 100 ml untdelemn, 200 g unt, 30 ml rom sau coniac, 150 ml smintina groasa, cite 1/2 lingurita condimente de pasteta (piper, ienibahar, coriandru, nucsoara), 250 g ciuperci, sare.

Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se caleste , 2-3 minute, intr-o cratita, in untdelemn, apoi se pun ciupercile bine spalate, taiate felii, lasindu-le sa fiarba acoperite la foc mic, pina cind scade complet apa pe care o lasa.Dupa aceea, se adauga ficatul taiat in feli groase de 3 cm, condimentele, romul sau coniacul.Se lasa ficatul acoperit cca 15-20 minute, intorcindu-l pe toate partile pina cind se moaie, apoi cratita se ia imediat de pe foc, deoarece ficatul se intareste daca se prajeste prea mult.Rece, se trece prin masina de tocat de 2 ori.Untul se freaca pina ce se moaie si se adauga ficatul si smintina amestecindu-se bine; apoi, se adauga dupa gust, sare fina.Compozitia se aranjeaza pe platou, se tine la rece , apoi se orneaza sau cu pasta moale se fac sandvisuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: