pofta buna

Oua umplute picante

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
6 oua, 2 galbenusuri, 1 lingurã de mustar, 100 g ulei, 100 g carne de pasãre sau sunca, 2 castraveti in otet, sare, piper, cateva frunze de salata verde.

Mod de preparare
Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie puþin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare ca niste paharele. Se scoate galbenusul si se imparte in doua. Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar cu galbenusurile crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnandu-l cate putin si amestecand mereu, pana ce este sosul gata. Galbenusurile lasate deoparte se freaca cu bucatele de carne de pasare fiarta ori fripta sau sunca, date prin masina de tocat. Se adauga castravetii, tocati foarte marunt, si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper, dupa gust. Cu aceasta compozitie, se umplu ouale cu varf. Se toarna sosul in farfuriile cu care vor fi servite la masã si deasupra se aseazã jumatatile de ou umplut. Imprejur, se pun foi de salata verde sau aspic tocat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: