pofta buna

Organe (ficat, maduvioara, fudulii, momite) la gratar

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
Ficat, maduvioara, fudulii, momite, untdelemn, unt, patrunjel, lamii.

Mod de preparare
Ficatul de vitel se taie in felii de 2-3 cm grosime, iar cel de pasare se lasa intreg, daca nu este prea gros.Fuduliile se curata de membranele groase care le inconjoara si fiecare se taie in jumatati, fara insa a le desprinde; se ung toate cu untdelemn si se frig pe gratar simplu sau, de preferinta, dublu, ca sa se poata intoarce mai usor (daca se frig pe jaratic).Bucatile fragede de maduvioara sau momite, de asemenea, se asaza pe gratar dublu (sau depinde de forma gratarului), dupa ce au fost unse cu untdelemn.Se pot infasura in hirtie, unsa bine cu untdelemn si, apoi, se asaza de asemenea pe gratar dublu electric sau alta sursa de caldura, insa nu direct pe flacara (sub gratar se pune un disc subtire de metal sau o tava din tabla, ca sa nu ia foc hirtia).Gratarul se intoarce pe ambele parti, timp de cca 20 minute, pina cind se rumenesc.Se servesc cu bucatele de unt si felii de lamiie, sau cu mujdei de usturoi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: