pofta buna

Omleta cu ciuperci

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
4-5 oua, 40-50 g unt si 50 ml untdelemn, sare piper, 100 g ciuperci, o ceapa de marime mijlocie, marar, patrunjel, 50 g branza telemea rasa sau cascaval ras.

Mod de preparare
Ciupercile, bine spalate, se taie in felii subtiri. Ceapa taiata marunt se caleste cu o lingura de untdelemn, un minut, la foc mic, apoi se adauga ciupercile, un virf de lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, lasandu-se sa fiarba acoperite, pana cand scade complet apa ce o lasa (se adauga cate putina apa daca este necesar ) si se inmoaie. Se aromeaza cu frunze de marar si patrunjel taiate marunt. Se pastreaza acoperite, pe un vas cu apa fierbinte. Omleta se pregateste ca si cea simpla, coapta in tigaie mijlocie de clatite, avand grija sa nu fie mai groasa de 2 cm (deoarece se va indoi in jumatate si, daca este groasa se va rupe). Se prajeste numai o parte, deasupra ramanand cremoasa (moale) de 1/2 cm. Se rastoarna ciupercile peste ea, se impatureste jumatate si se lasa sa alunece pe o farfurie; se presara cu branza telemea rasa sau parmezan ras si se serveste calda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: