pofta buna

Musaca de peste

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
1,5 kg de peste (de preferinta oceanic, ca are mai putine oase), 1 kg de cartofi, 5-6 gogosari, 3-4 rosii mari (sau 200 ml de bulion), foi de dafin, 3-4 boabe de enibahar, sare, piper macinat, 200 ml de smantana, 100 ml de vin alb.

Mod de preparare
Pestele se curata, se spala bine si se portioneaza. Cartofii se curata, se spala si se taie felii mai subtiri. Gogosarii se curata de coceni si se taie felii subtiri. Rosiile se taie felii subtiri. Intr-o cratita de tuci se asaza un rand de rosii (daca nu avem rosii punem jumatate din cantitatea de bulion), un rand de cartofi, un rand de gogosari si un rand de felii de peste (sarat si piparat), enibahar, dafin, apoi se repeta asezarea in straturi pana se termina ingredientele, dar ultimul rand sa fie de cartofi. Se toarna vinul si apoi smantana, se acopera cu capac si se da la cuptor, la foc mediu, cam 30-40 de minute. Se serveste cu salata sau muraturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: