pofta buna

Mincare de ciuperci cu ficat

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
200 g ficat de vitel, porc sau pasare, 1/2 kg ciuperci , 100 ml vin, 200 ml suc de rosii, 80 g ceapa, 100 ml untdelemn, marar, patrunjel, 20 ml zeama de lamiie, o lingurita rasa sare, piper.

Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se caleste in untdelemn, 2 minute, apoi se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii mai groase, vinul, sucul de rosii, sarea, un virf de cutit de piper, frunze de marar si patrunjel taiate marunt si zeama de lamiie.Se fierb acoperite cca 30 minute, pina cind se moaie bine.Ciupercile spalate lasa multa apa, dar se fierb, dar se fierb pina aceasta scade la nivelul lor.Se pot fierbe si la cuptor, tot acoperite, pina ce scade apa si ramine un sos care sa le cuprinda.Ficatul se taie, in felii de cca 3 cm grosime.Feliile se presara cu putin piper,se trec prin faina si se prajesc.Ficatul prajit se asaza pe platou, se presara cu putina sare si se serveste imediat, cu mincarea de ciuperci calda in jur, ca fel intii sau fel doi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: