pofta buna

File de morun cu sparanghel si sos olandez

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente(6 portii)
1,200 kg file de morun, 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust, pentru sosul olandez (se obtin 300 ml), 210 g unt, 3 galbenusuri, sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust.
Pentru garnitura: 1 kg cartofi, 500 g morcovi, 150 g sparanghel crud sau din conserva
Pentru ornat: 1 legatura marar proaspat, 1/2 lamaie, taiata felii

Mod de preparare
Spalati fileurile de morun si portionati-le. Ungeti-le cu ulei si frigeti pe gratarul incins timp de 10 min (pe ambele parti). Preparati sosul olandez astfel : intr-un castron metalic asezat pe plita sau bain-marie, bateti galbenusurile cu ajutorul unui tel. Puneti pe foc, apoi adaugati sarea si piperul. Lasati la foc mic si adaugati treptat untul topit (sa arate ca o maioneza calda), apoi sucul de lamaie. Luati de pe foc si pastrati la cald. Curatati cartofii si morcovii, spalati-i si taiati-i in forma de butoiase. Daca aveti un cutit riglat, crestati aceste butoiase care vor capata astfel un aspect deosebit. Fierbeti separat in apa cu sare butoiasele de cartofi si morcovi. Daca folositi sparanghel crud, preparati-l astfel : curatati-l, spalati-l si fierbeti-l in apa cu sare pana se inmoaie usor. Asezati pe fiecare farfurie de servit cate 2 fileuri, apoi impartiti in mod egal sparanghelul, cartofii si morcovii. Turnati deasupra fileurilor sosul olandez pastrat la cald. Ornati cu fire de marar si felii de lamaie si, optional, cu foi de salata verde si rosii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: