pofta buna

Cod cu sparanghel si rosii

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
350 g sparanghel, taiat segmente (5 cm fiecare), 250 g rosii „cirese” (sau obisnuite), o mana frunze de busuioc, 4 linguri ulei de masline extra virgin, 4 fileuri cod (200 g fiecare), sucul de la 1 lamaie.

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190 grade C. Asaza sparanghelul si rosiile intr-o tava de friptura si presara frunzele de busuioc. Stropeste cu 3 linguri ulei de masline si da la cuptor timp de 5 minute. Asaza codul deasupra, cu pielita in sus, si presara sare si piper negru, proaspat macinat. Stropeste cu uleiul ramas si da din nou la cuptor alte 5-8 minute, pana cand pestele se patrunde (carnea devine opaca). Stoarce lamaia deasupra. Portioneaza legumele pe patru farfurii si pune pestele. Serveste stropit cu sosul din tava.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: