pofta buna

Ciorba americana de fasole si arahide

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
150 g arahide, 1 leg ceapa verde, 200 g telina, 2 cartofi mijlocii, 1 lingura ulei de arahide, 500 g rosii (din conserva) eventual putina supa de legume din plic, 3 linguri cimbru tocat, 800 g fasole uscata (din conserva), sare, piper proaspat, 5 picaturi tabasco, 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel).

Mod de preparare
Jumatate din cantitatea de arahide se macina, restul se prajesc intr-o tigaie fara grasime. Ceapa si telina se taie inele late de 1 cm, cartofii se taie in cuburi mici.Uleiul de arahide se pune intr-o tigaie la incins, se adauga legumele si se prajesc putin, iar deasupra se presara se presara arahidele macinate. Se adauga rosiile si eventual putina supa si se lasa totul putin sa fiarba. Se adauga zarzavatul si se fierbe inca 20 minute. Fasolea se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi se pune intr-o oala si se lasa 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si tabasco. Frunzele de coriandru se taie marunt si se amesteca in ciorba. Deasupra se presara restul de arahide.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: