pofta buna

Spanac cu smantana

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente
1 kg. de spanac, 50 g de unt sau margarina,200 ml de smintina, 30 g de pesmet, usturoi, ulei, sare

Mod de preparare
Spalati foarte bine spanacul si puneti-l la fiert in apa clocotita si sarata. Lasati-l sa fiarba 20 de minute, apoi puneti-l in strecuratoarea din plastic. Intr-o cratita, infierbintati ulei sau unt, puneti doi catei de usturoi tocat, dupa 1 minut adaugati spanacul si amestecati cu o lingura de lemn. Deasupra puneti smintina, apoi pesmetul putin rumenit cu ulei si sare. Dati vasul la cuptor pentru 10 minute.

Servire
Serviti spanacul cu smintina drept garnitura la carne rasol, chiftelute sau ochiuri. Daca in loc de pesmet puneti telemea sau cascaval ras, serviti preperatul ca felul intii.

1 Response to "Spanac cu smantana"

Este foarte bun spanacul. Eu il mananc cu carnati si ou prajit. Insa mi se pare foarte mare timpul de fierbere al spanacului. El trebuie doar oparit atat. Insa fiecare gateste in felul sau desigur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: