pofta buna

Snitel de cartofi cu legume

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente
600 g de cartofi, 100 g de ceapa, 300 g de legume de orice fel, 4 oua, o legatura de verdeata, 3 linguri de faina, sare, piper, ulei pentru prajit.

Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja, la fel si legumele (se pot folosi legume ramase de la fiertul unei supe). Cartofii se curata, se dau prin masina de tocat impreuna cu legumele (dupa ce s-au racit, altfel se decalesc cutitele masinii), se adauga 2 oua, verdeata tocata, sare, piper, o lingura de faina si se amesteca, dupa care se imparte compozitia in bucati, dandu-li-se forma plata si ovala de snitele. Celelalte 2 oua se bat ca pentru omleta, se amesteca cu 2 linguri de faina, rezultand o compozitie de consistenta unui aluat de clatite. Snitelele se dau prin aceasta compozitie dupa care se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se servesc cu salata sau cu muraturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: