pofta buna

Sarmalute de orez in foi de varza

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente
2,5 kg varza, 100 g ceapa, 200 g rosii, 200 g orez, boia, ardei gras, 200 g ulei, 50 g stafide, 200 g bulion, 2 g piper, sare, bors sau zeama de varza.

Mod de preparare: Dacã se foloseste varza dulce, aceasta se opareste mai intai, apoi se aleg foile, iar restul se toaca in fidea foarte marunta. Daca se prepara cu varza acra, se spala mai intai pentru a-i lua din acreala, se aleg foile, iar restul se toaca de asemenea în fidea foarte marunta. Separat se toaca ceapa foarte marunt si jumatate din intreaga ei cantitate se prajeste in ulei bine incins. Cand ceapa capata culoarea galbena, se adauga orezul, care mai înainte a fost ales, spalat si scurs de apa. Se lasa sa se prajeasca putin. Se stinge cu bulion (jumatate din cantitatea prevazuta) si cu zeama de oase sau apa fierbinte, in cantitate de doua ori mai mare decat orezul. Se amesteca, se adauga piper si sare dupa gust si dupa ce a dat in fiert se da la cuptor, unde se lasa 20 min. Separat se rumeneste in ulei restul de ceapa, se stinge cu
restul de bulion si cu apa, adaugandu-se boia si ardei gras. Se pune apoi si varza tocatã si se lasa sa fiarba in clocote mici. Se scoate dupã 20 min. orezul din cuptor, se adauga stafidele, se amesteca si se formeaza sarmalele cu foile de varza alese mai inainte. Se aranjeaza pe fundul unei cratite un rand de varza tocata, apoi de jur imprejur un rand de sarmale, iar la mijloc si deasupra un rand de varza tocata. Se acopera cu un strat de rosii taiate felii. La nevoie se
umple cu apa sau cu zeama de varza. Dupa ce au dat in fiert, se pune cratita cu sarmale in cuptor, unde se lasa sa fiarba pana cand este gata varza. Daca se foloseste varza dulce, in loc de apa se umple cu zeama de varza sau cu bors, sau se acreste cu bulion de rosii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: