pofta buna

Rata la cuptor

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente
O rata de peste 1 kg, 4 linguri de coniac, 1 pahar de vin alb sec, sare, piper, sos condimentat

Mod de preparare
Curatati bine pasarea, pudrati-o cu putina sare si piper, asezati-o intr-o punga obisnuita din carton pe care ati impregnat-o in ulei. Puneti rata in punga, inchideti-o si asezati-o in tava cuptorului potrivit de incins. Puneti o ceasca de ulei si tot atita apa si lasati friptura sa se friga incet. Intoarceti punga, mai adaugati grasime, daca apa s-a evaporat, si cind friptura s-a rumenit, indepartati punga.

Servire
Serviti cu sos condimentat, piure de cartofi si masline, separind copanele, iar pieptul taindu-l in felii potrivite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: