pofta buna

Pui umplut cu orez

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente
un pui de cca 1 kg, 100 g orez, 2 oua, pipota si ficatul de la pui, 80 g ceapa rasa fin, piper, marar, patrunjel, vegeta.

Mod de preparare
Pentru umplutura se taie pipota cit se poate de marunt, daca sunt mai multe se trec prin masina de tocat. Ceapa si pipota se pune intr-o craticeoara de 1 1/2 l impreuna cu uleiul si orezul se calesc 2-3 min la foc mic amestecind mereu, apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte potrivinduse gustul cu o lingura de vegeta si fierbinduse la foc mic acoperite pina cind scade lichidul si orezul este moale. Cind orezul s-a racit se adauga ficatul crud taiat marunt sau trecut prin sita de sirma, ouale intregi, un virf de cutit de piper, marar patrunjel, o data cu ceapa si pipotele se pot pune si 100 g ciuperci taiate marunt.Compozitia se pune in cornet si cu ea se umple puiul. Se baga la cuptor si cind incepe sa se rumeneasca se stropeste cu apa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: