pofta buna

Pui cu ceapa caramelizata

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente (pentru 4 portii):
2 linguri ulei de masline, 8 pulpe de pui, curatate de pielita, 8 cepe mici, taiate in doua, 500ml vin alb, sec, 3 linguri mustar, 150ml smantana, 3 linguri patrunjel, tocat

Mod de preparare
Incingeti uleiul si prajiti carnea timp de 3 minute, pana se rumeneste usor. Scoateti carnea din tigaie cu ajutorul unei spumiere. Adaugati ceapa, acoperiti tigaia si inabusiti timp de 10 minute, la foc mic, miscand tigaia din cand in cand.
Adaugati carnea impreuna cu vinul, potriviti de sare si piper si aduceti la punctul de fierbere. Micsorati flacara si inabusiti timp de 10-15 minute, pana cand lichidul se reduce la jumatate iar carnea se patrunde.
Adaugati mustarul si smantana, tineti pe foc inca 2 minute si apoi presarati patrunjelul.
Serviti cu rosii coapte cu usturoi (vezi reteta la aperitive) si cartofi gratinati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: