pofta buna

Piept de manzat

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente
1 kg de carne, 3-4 cepe, o lingura de pesmet, o lingura de vin, 1 ou, grasime, sare, piper, verdeata

Mod de preparare
Alegeti carne de la piept. Scoateti coastele cu grija si cu un cutit, foarte bine ascutit, despartiti carnea pe trei sferturi, ca un buzunar, in care puneti umplutura. La ½ kg de carne tocata, adaugati o lingura plina cu pesmet, o ceapa tocata fin si inabusita in grasime, o lingura de vin, sare, piper, verdeata tocata si un ou crud. Omogenizati amestecul, umpleti pieptul si coaseti cu ata de bumbac alb. Ungeti friptura cu putina grasime, puneti-o intr-o tava cu citeve bucatele de slanina, in restul de ceapa taiata in felii. Acoperiti cratita si dati-o la cuptor cu foc potrivit. Cind s-a rumenit, adaugati apa calda sau zeama de carne (atit cit sa acopere carnea pina la jumatate). Lasati sa fiarba inabusit cam 1,5 ore. Cind este gata, lasati friptura sa se raceasca, scoateti ata, apoi taiati in felii late. Serviti cu sosul din tava, cu garnitura de macaroane sau cu piureu de legume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: