pofta buna

Pasteta din ficat de pasare sau de vitel

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente
300 g ficat, 200-300 g ceapa, 3 linguri (60 ml) untdelemn, 200 g unt, 100 ml smintina groasa dulce, cite o jumatate de lingurita cu condimente de pasteta:piper, ienibahar, coriandru,nucsoara (sau dupa preferinta), sare fina.

Mod de preparare
Ceapa taiata marunt, se caleste 10-15 minute, intr-o cratita, in untdelemn, la foc mic, (nu direct pe flacara), pina cind devine lucioasa fara sa se ingalbeneasca.Se pune apoi, ficatul taiat in felii, de 2-3 cm grosime, sau daca este de pui, se lasa bucatile intregi si se adauga condimentele macinate (nucsoara rasa prin razatoare cu gauri mici).Ficatul rece se frige acoperit, la foc mic, numai 10 minute, altfel se va intari.Dupa 5 minute, se intoarce pe partea cealalta si se amesteca in ceapa, avind grija sa nu se arda.Apa nu se pune.Ficatul rece se trece de 2-3 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si cu tot sosul.Untul se freaca pina cind devine moale si se amesteca cu pasta de ficat si smintina (se poate si fara); se potriveste gustul numai cu sare fina (sa nu se topeasca ulterior si sa sareze prea mult pasteta).Pasteta se aranjeaza pe platou (in mod obisnuit, lung si ingust), se tine in frigider ca sa se intareasca si apoi, se orneaza dupa gust.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: