pofta buna

Parjoale

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente
500 g de carne, 2 felii piine alba, 1/2 pahar pesmet, 5-6 lingurite supa sau apa, 2 linguri untura, 2 oua, verdeata, 2-3 catei de usturoi, 1 ceapa, sare, piper

Mod de preparare
Cea mai buna carne pentru pirjoale sint antricoatele, desi sint bune si celelalte parti (in afara de cele pentru supa). Piinea alba pentru pirjoale trebuie sa fie veche. Apa este necesara pentru ca pirjoalele sa fie mustoase. Pirjoalele sint mai gustoase daca apa se inlocuieste cu lapte sau cu supa de carne. Tocatura se prepara astfel: se curata carnea de pielite, se taie bucatele si se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu miez de piine alba rece muiat in apa sau in lapte si stors. Se adauga 5-6 lingurite de apa rece sau supa de carne, ceapa tocata marunt si prajita in untura verdeata taiata marunt, oua, sare, piper si usturoi pisat. Se bate bine compozitia cu o lingura de lemn pina se obtine o pasta uniforma. Se formeaza cu mina pirjoale in forma lunguiata, se dau prin pesmet si se prajesc in grasime bine incinsa, la foc potrivit. Pirjoalele se prajesc numai cu putin timp inainte de a le servi la masa.

Servire
Se servesc fierbinti cu cartofi fierti sau prajiti, piure de cartofi, macaroane, legume fierte si oparite cu unt, precum si cu salata verde sau muraturi

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: