pofta buna

Mititei cu carne de vita

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente
1kg. carne de vita de la ceafa, 200gr.grasime de porc sau de vita, 15gr.bicarbonat de sodiu 1.5gr.slitra (salpetru), 2gr.praf de cimbru (facultativ),3-4 dinti de usturoi, 5 gr.ardei iute, 5 gr.piper negru macinat, 2 gr.piper alb macinat,1/2 de ceasca zeama de oase,7-8 gr.sare, 1gr.de zahar.

Mod de preparare
Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si cu praful de ardei iute si cu praful de cimbru. Carnea se pastreaza la rece 24 de ore pentru fragezire. Aceasta compozitie se toaca din nou cu masina cu sita deasa. In zeama de oase adaugam silitra, zaharul, sarea si bicarbonatul si se amesteca pina la dizolvare. Aceasta solutie se toarna peste carne si se framinta bine. Compozitia obtinuta se trece prin masina cu pilnie, obtinindu-se mititei.(in lipsa masinei cu pilnie se formeaza mititeii manual).Mititeii se frig pe gratarul incins. Se intorc mereu in timpul frigarii(se pot praji si in tigaie cu putin ulei).

Servire
Preparatul se serveste pe platou cu garnitura de cartofi prajiti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: