pofta buna

Friptura de porc cu cartofi si masline

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente (pentru 4 portii)
1 kg pulpa de porc, 400 ml suc de portocale, 150 ml vin alb, sec, 2 lingurite seminte de fenicul, 100 g masline verzi, 2 cartofi mari, curatati si taiati bucati, 1 lingura frunze de salvie

Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la semnul 8/230sC. Daca bucata de carne este acoperita de sorici, crestati-l in forma de grilaj. Intr-un vas din portelan, pregatiti marinata: amestecati sucul de portocale, vinul si semintele de fenicul. Asezati carnea in vas si lasati-o la marinat peste noapte. Asezati maslinele si cartofii intr-o tava de friptura si presarati un praf de sare. Turnati deasupra marinata. Ca sa obtineti o friptura rumenita crocant, frecati bucata de carne cu sare grunjoasa. Puneti bucata de carne peste legume si dati la cuptor timp de 25 minute. Micsorati flacara la semnul 5/190C si continuati sa tineti la cuptor inca 1 ora si 10 minute. Pentru a vedea daca friptura este patrunsa, crestati-o; zeama care se scurge trebuie sa fie limpede. In ultimele 30 minute, presarati frunzele de salvie. Serviti friptura cu cartofii si sosul din tava.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: