pofta buna

Chiftele din creier

Posted on: Noiembrie 6, 2008

Ingrediente
150 g creier de porc sau vitel, 50 g parmezan sau brinza telemea, 50 g ceapa, un ou, 25 g faina, 50 g franzela, o lingurita rasa de sare, un virf de cutit sau de lingurita de piper si ienibahar sau nucsoara, marar sau patrunjel, pesmet.

Mod de preparare
Ceapa, rasa fin sau taiata foarte marunt, se caleste, un minut, cu o lingura de untdelemn.Creierul se zdrobeste bine cu furculita, se adauga ceapa calita, oul intreg, piperul, ienibaharul, faina, franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa, sarea marar sau patrunjel taiat marunt, brinza rasa si se amesteca bine.Compozitia va fi moale.Pe o foaie de naylon se pun 2 linguri cu faina sau pesmet si i se da forma de chiftea.Se pregatesc la inceput 10-12 bucati, pentru o tigaie, apoi se continua la fel, pina cind se termina compozitia.Tigaia, fara grasime, se infierbinta, 3-4 minute, la foc mijlociu, se toarna untdelemn intr-un strat de 1/2 cm si, imediat, se asaza chiftelele, unele linga altele, neinghesuite.Se rumenesc, circa 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc mijlociu (dar nu direct pe flacara).Pe masura ce unele sint prajite, se inlocuiesc cu altele, ca sa nu se arda grasimea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: